BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

enli

                                     Нека заедно да опазим водата на България!

Tuesday, May 21, 2024

„ЕНЛАЙТМЕНТ“ ООД е създадена през 2009 година. Екипът е изграден от млади професионалисти, като основен мотивационен фактор  са предлагане и ефективно въвеждане на ефективни решения за всеки конкретен казус и проект, който нашите клиенти ни поставят или възлагат.

Екипа има пряко участие в проекти свързани с изграждане на критична инфраструктура от 2007г, като основен фокус е строителството на водопроводна и канализационна инфраструктура. През последните 3 години сме взели участие в над 90% от водопроводните и канализационни проекти в България.

Друг основен фокус на фирмата е доставка на различни машини и компоненти за „ВиК“ операторите в България. Фирмата има над 80% пазарен дял и покритие в доставка на канализационни дюзи и маркучи, хидравлични компоненти и други съоръжения за рехабилитация и поддръжка на канализационни колектори.

„ЕНЛАЙТМЕНТ“ ООД е специализирана в следните технологии за изпълнение на проекти от критичната инфраструктура:

Каналокопаене - тази технология използва високо ефективни машини (тренчери). Технологията позволява прокопаване на траншеи с ширина до 1000 мм и дълбочина до 3500 мм. Скоростта на прокопаване зависи до 90% от почвените условия като в отделни случай са изпълнявани проекти с твърдост на скалите от над 120 Mpa(сиенити-диабаси).Проекти с каналокопатели са изпълнявани в следните градове: гр. Балчик, гр. Велико Търново(Арбанаси), гр. Ракитово, гр. Брегово, гр. Стара Загора, връх Бузлуджа, гр. Средец, гр. Кричим, гр. Троян, гр. Кърджали, гр. Димитровград, гр. Луковит, гр. Троян, гр. Разлог, гр. Нови Пазар, гр. София, гр. Перник, гр. Хисаря, с. Веселие, с. Белица, с. Рудник/м.с Чено Море, с. Козаново, с. Стоево, с. Орешница, с. Писарово, с. Боровица,с. Байлово-с.Белопопци,с. Караманци,с.Орешница(Кърджали). През 2016, с каналокопатели бяха изкопани за около 3 месеца и над 50 000 метра и оптични трасета на обекти на БулгарТрансГаз ЕАД.

Чрез каналокопаене и рипериране на скали с кофа, екипът ни и нашите клиенти са прокопали над 35 000 метра скални участъци за послените 3 години! Постижение което ежедневно нараства и ни прави лидери на пазара когато става въпрос за копаене в скални терени!

Технология „РИПЕРИРАНЕ НА СКАЛИ С КОФА“- това е най-новата за ЕВРОПА, не само България, технология за копаене в скали като ширината  и дълбочината е ограничена единствено от размера на багера използван за работа. Технологията се състои в използването на специални риперни кофи които използват кинетиката и хидравликата на багера да „разкъсват“ скалата, вместо да я къртят както е в случай на хидравличен чук. Проекти изпълнени с риперни кофи са: гр. Панагюрище, гр. Кричим, гр. Кърджали, с. Рудник/м.с Черно Море, гр. Банкя, гр. Бяла,с.Буково(Първомай),с.Драгана и с.Катунец(Ловеч), с.Боримечково(Пазарджик). Трябва да се отбележи, че в сравнение с каналокопател, багер с риперна кофа има до 50% от производителността му, но е до 4-5 пъти по-бърза сравнена с използване на багер с  хидравличен чук. Друго широко и ефективно приложение на риперни кофи е при разваляне и откопаване на дебелослоен асфалт,както и изкопи в замръзнала земя!

Хоризонтално сондиране- технологията е използване за полагане на водопроводи с диаметър от 90мм до 1000 мм. Дължините на отделните сондажи достигат до 120 м, като има възможност да се правят и до два сондажа на работен ден. Проекти изпълнявани с хоризонтални сондажи са в почти всички градове в България.

Технология „ПАЙП БЪРСТИНГ“- тази безизкопна технология е най-бързия и ефективен метод за подмяна на компроментирани тръбопроводи. Технологията използва хидравлично задвижвани машини за „бърстване (разрушаване)“ на амортизирани тръбопроводи като е възможно увеличаване диаметъра на новолопожената тръба спрямо старата. Като пример може да се даде, че може да се използва пилотна тръба от 80мм азбесто-бетон(етернит) и да бъде положен 200 мм PEHD. Ефективна работна дължина на технологията е до 300 линейни метра за работен ден. За пример, на ново положената тръба от около 300 линейни метра, изкопните обеми са между 12-14 кубични метра. Проекти изпълнени по тази технология: гр. Троян, с. Орешак, с. Трапе, с. Голяма желязна, гр. Угърчин, с. Сопот, с. Славщица, с. Лесидрен, гр. Павликени, гр. Враца, гр. Пловдив, гр. Раковски,гр. Силистра,с.Голеш(Силистренско),гр.Омуртаг,с.Драгана,с.Дълбок дол,стена на язовор Огоста!

Друг основен фокус на фирмата е доставка на различни машини и компоненти за „ВиК“ операторите в България. Фирмата има над 80% пазарен дял и покритие в доставка на канализационни дюзи и маркучи, хидравлични компоненти и други съоръжения за рехабилитация и поддръжка на канализационни колектори. 

Contacts

Address: j.k Mladost 4 bl. 449, Sofia 1715, Bulgaria
Tel. +359 (0) 2 846 78 67

Fax.+359 (0) 2 876 16 95

Cell: +359 (0) 884 835 163

Cell: +359 (0) 885 666 309

Emails

pbekiarov@enlightment-bg.eu

ivanraychev@enlightment-bg.eu